Decompensatio Cordis Rechts

Decompensatio cordis rechts wil zeggen dat de rechter harthelft is aangedaan en kracht heeft verloren. Dit betekent dat de rechter harthelft beschadigd is, waardoor deze pompkracht heeft verloren. Dit leidt vooral tot problemen in de afvoerende bloedvaten vanaf het weefsel: de aderen.

 

Verminderde pompkracht

De rechter harthelft is minder goed in staat het bloed naar de longen te pompen. Ondertussen ontvangt het wel de normale hoeveelheid bloed. Bij iedere hartslag blijft er bloed achter. Wanneer dit lang doorgaat, blijft er erg veel bloed over vóúr het hart, wat zorgt voor een verhoogde bloeddruk in de aderen. Vooral de dichtsbijzijnde aderen, de holle aders ondergaan een hoge druk. Dit kan een hoop problemen veroorzaken, zoals aangegeven op de pagina symptomen.

Linker harthelft

De linker harthelft ontvangt door decompensatio cordis rechts structureel minder vers bloed. Regelmatig zien we dat hartfalen rechts ook voor hartfalen links kan zorgen en andersom. Het hart is tenslotte een eenheid en een fout in één deel ervan, kan zorgen voor fouten in het andere deel. Daarnaast is er minder zuurstofrijk bloed dat het lichaam rond gepompt kan worden, wat voor moeheid en duizeligheid kan zorgen. Hartfalen in de linker harthelft zorgt deels voor andere problemen. Lees hier meer over op de pagina decompensatio cordis links.

Seo Packages